fbpx

Gladiator Detailing
Detailing enterijera

Detailing enterijera se odnosi na detaljno čišćenje, dubinsko pranje i po želji zaštitu svih površina u enterijeru vozila. Postupak započinjemo osnovnim pranjem pod pritiskom, kako bi eliminisali nečistoću na eksterijeru i kako ne bi kontaminirala enterijer u daljem radu. Detaljno čišćenje samog enterijera započinjemo od neba, potom preko A, B i C stubova i stakala spuštamo se ka donjem delu kabine, gde obrađujemo kontrolnu tablu, volan, centralnu konzolu, kao i sve panele vrata. Nakon toga prelazimo na sama sedišta i dubinskim pranjem eliminišemo svu nečistoću koja se taložila mesecima, neretko i godinama u svim slojevima mebla ili kože. Poslednje što obavljamo u kabini vozila je detaljno usisavanje i dubinsko pranje patosa i patosnica. Jako je važno da se detailing enterijera vrši ovim redosledom, kako bi se sva nečistoća u procesu čišćenja spuštala u podnožje kabine i kasnije potpuno eliminisala. Završna faza čišćenja i dubinskog pranja odnosi se na prtljažni prostor i nakon toga postupak je kompletiran. Po želji klijenta, svi segmenti enterijera se mogu zaštititi polimernom ili keramičkom zaštitom što doprinosi dugotrajnom očuvanju i lakšem održavanju istih.

Detaljno usisavanje

U našem centru usisavanje vozila delimo na dve opcije, detaljno I osnovno. Detaljno usisavanje je postupak u kojem se nastoji da se iz tkanine patosa I enterijera izvuče I poslednja čestica prasine, peska I sličnih nečistoća. Tom prilikom se koristi usisivač iz profesionalne linije Karcher mašina koji ima neverovatnu snagu izvlačenja u kombinaciji sa profesionalnim pomagalima koja nam pomažu da dopremo I do najimplementiranijie prljavštine koju klasičnim usisavanjem ne bi uspeli da izvučemo. Druga opcija je osnovno usisavanje gde se izvodi klasično usisavanje enterijera sa težnjom da se izvuče što više nečistoće.

Pranje neba i stubova

Pranje neba je početna faza detailinga enterijera koja je vrlo delikatna, s obzirom da se čišćenje vrši na jako osetljivoj površini. Nebo se sastoji iz nekoliko segmenata a to je podloga, sunđer, lepak i sam materijal kojim je ono tapacirano. U zavisnosti od tog materijala, odabira se i preparat kojim će se ono čistiti, a metoda je uglavnom ista. Na mekanu mikro fiber krpu se nanosi preparat i onda se, isključivo ručno, otklanja nečistoća. Razlog zašto smo naveli da se isklučivo ručno otklanja nečistoća je upravo osetljivost lepka kojim je materijal spojen sa sunđerom, pa bi agresivnije metode mogle ugroziti njegovu postojanost.

Čišćenje staklenih površina

Poliranje stakala može znatno poboljšati vidljivost i prozirnost kroz vaša stakla na vozilu. Poliranje se vrši sa posebnim pastama i sunđerima i ispolirana stakla će uokviriti kompletan sjaj i istaknuti vaše vozilo još više od ostalih. Ovo je takođe naša preporuka koja poboljšava vožnju i bezbenost u saobraćaju.

Čišćenje kontrolne table

Sređivanje kontrolne table je faza detailinga kompletnog enterijera koja zahteva posebnu pažnju upravo zbog kompleksnosti područja koje obrađujemo. Naime veliki broj tastera, touch padova i ekrana predstavljaju jako osetljive zone koje se čiste posebnim tehnikama, kako se ne bi ugrozila njihova fukcionalnost. Za tu svrhu se koriste različiti ph neutralni preparati, najmekše detailerske četkice kao i mašine sa vazdušnim i parnim principom rada. Nakon završenog čišćenja potrebno je potpuno osušiti površine i ukoliko je to potrebno izvući ostatke preparata iz pozadina tastera i spojeva segmenata kontrolne table.

Dubinsko pranje ekstraktorom

Dubinsko pranje je najzahtevnija, ujedno i najvažnija faza detailinga enterijera. Postupak se sastoji iz pranja svih sedišta i kompletnog patosa vozila. Započinje se sa sedištima, gde se ona detaljno pregledaju i pravi se plan daljeg rada u vidu koje mašine i preparati će se koristiti u odnosu na stepen zaprljanosti. Sledeća faza je kvašenje i šamponiranje tkanine, gde se ručno ili mašinski posebnim četkama prljavština podiže i razgrađuje. Sledi ispiranje i izvlačenje kompletne nečistoće zajedno sa preparatom koji je korišćen, naznačujemo da se u našem centru dubinsko pranje izvodi višesatno i sa posebnom pažnjom kako bi se prljavština izvukla iz svih slojeva. U nastavku se vrši provera postignutih rezultata i obeležavaju se preostale fleke, u koliko ih ima, kako bi se postupak ponovio do njihovog potpunog eliminisanja. Nakon sedišta isti proces se ponavlja i za patos. Završna faza je sušenje posebnom mašinom i nakon nekoliko sati vozilo je u potpunosti osušeno.

Cenovnik

Izaberite paket usluga

Ponosni smo činjenicom da smo uspeli da kvalitet usluga koje dobijaju automobili poput Ferarija, donesemo kod nas i da pritom cene prilagodimo našim uslovima.