fbpx

Gladiator Detailing
Dubinsko pranje automobila

Dubinsko pranje automobila je proces profesionalnog čišćenja vozila, koji se u potpunosti mora obaviti bez nanošenja mikro oštećenja na laku i sjajnim površinama eksterijera.

Prilikom običnog pranja auta, malo se vodi računa o samom stanju laka. Takođe, taj proces se često izvodi neprofesionalno i sa neadekvatnom opremom, što dalje dovodi do oštećenja laka.

Kako bismo to sprečili, naše detaljno pranje automobila se sastoji iz niza profesionalnih radnji:

  • Pranje pod pritiskom, prilikom koga se veći deo nečistoće odstranjuje sa vozila.
  • Bezkontaktno pranje aktivnom penom, koja ima ulogu da odstrani uporniju prljavštinu i uz pomoć gravitacje, bezbednim putem, istu ukloni sa vozila.
  • Hemijska dekontaminacija eksterijera, gde se odstranjuju i najtvrdokornije čestice prljavštine.
  • Ručnom pranje, uz korišćenje najfinijih rukavica za profesionalno pranje koje su apsolutno bezbedne i ne ostavljaju nikakva mikro oštećenja.
  • Sušenje, koje se obavlja profesionalnim peškirima, isključivo za tu namenu, u kombinaciji sa vazdušnim pištoljem.

Kompletna oprema, za svaku fazu detaljnog pranja, se redovno održava i za svako vozilo mora biti u potpunosti čista. Navedeni proces izvodimo profesionalnom aparaturom u kombinaciji sa visokokvalitetnim preparatima, svetskog nivoa. U ovu uslugu spada i osnovno usisavanje vozila.

Osnovno pranje pod pritiskom

Pranje pod pritiskom predstavlja osnovno pranje vodom I to mašinom iz profesionalne Karcher linije. Ovom metodom započinjemo sva naša pranja bilo da su ona bezkontaktna ili ručna, jer predstavlja najbolju opciju za skidanje svih površinskih nečistoća I slojeva prljavštine I time nam omogućuje da bezbedno pristupimo daljem pranju vozila.

Bezkontaktno pranje aktivnom penom

Za bezkontaktno pranje koristimo jednu od najkvalitetnijih opcija Gyeon Foam penu. Aktivna pena je jako bitna kao uvertira u postupak pranja, kasnije I poliranja. Razlog tome je njeno svojstvo da podigne tvrdokorne I oštre čestice prljavštine sa površine vozila i bezbedno ih otkloni samo uz pomoć gravitacije. Može se koristiti i za kompletno bezkontaktno pranje prilikom redovnog održavanja vozila, na koja je nanet kvarcno keramički premaz, kao i onih bez njega.

Detaljno pranje felni

Detaljno pranje felni je složen proces koji počinje sa osnovnim pranjem pod pritiskom, potom se posebnim preparatima Gyeon Iron i Gyeon Tar u kombinaciji sa specijalnim četkama vrši dekontaminacija i odmašćivanje kompletne površine, zajedno sa pneumatikom, da bi dalje usledilo pranje i detaljno ispiranje kompletnog točka. Nakon vizuelne kontrole i otklanjanja bilo kakvih ostataka prljavštine ili preparata, felna se suši i po želji klijenta mogu se preduzeti dalji koraci u vidu poliranja i kreamičke zaštite Gyeon Rim keramičkim premazom.

Dekontaminacija eksterijera

Hemijska dekontaminacija se vrši najčešće na točkovima, a neretko i na kompletnom eksterijeru vozila ukoliko je stepen kontaminacije nizak. Koristeći posebne preparate Gyeon Iron i Gyeon Tar otklonićemo svaku česticu gvožđa, katrana i slilnog. Ovaj postupak je preoruka i deo je našeg detaljnog pranja vozila, jer se lak vozila znatno rasterećuje od kontaminanata koji su neizbežni usled svakodnevne vožnje i koji doprinose njegovom bržem propadanju i matiranju.

Ručno pranje vozila

U postupku ručnog pranja, koristi se „Two bucket system“ ili prevedeno na naš jezik „Sistem dve kante“. Ovaj metod je obavezan pri navedenoj vrsti pranja vozila i kojim se otklanja svaki rizik od ponovnog nanošenja čestica prljavštine na lak preko rukavice za pranje. Naime ove dve kante su opremljene specijalnom rešetkom koja se nalazi iznad njenog dna i koja odvaja svu prljavštinu i što je najvažnije sprečava njeno podizanje i ponovno implementiranje na rukavicu prilikom njenog ispiranja i šamponiranja. Ovaj sistem je u našem centru apsolutno neizostavan, a Vaše vozilo je u potpunosti bezbedno kada je u pitanju ručno pranje.

Detaljno sušenje vozila

Sušenje vozila se mora obavljati maksimalno profesionalno kako bi se očuvao lak vozila I kako ne bi došlo do novih mikro-oštećenja na istom. Uglavnom se većina riseva koje zatičemo na vozilima koja nas posete, upravo stvaraju zbog neadekvatnog pristupa ovom koraku. U našem centru ovaj process obavljamo potpuno bezbedno, specijalnim Gyeon peškirima isključivo za svrhu sušenja vozila kao I vazdušnom metodom, gde se vozilo suši bezkontaktno.

Detaljno usisavanje vozila

U našem centru usisavanje vozila delimo na dve opcije, detaljno I osnovno. Detaljno usisavanje je postupak u kojem se nastoji da se iz tkanine patosa I enterijera izvuče I poslednja čestica prasine, peska I sličnih nečistoća. Tom prilikom se koristi usisivač iz profesionalne linije Karcher mašina koji ima neverovatnu snagu izvlačenja u kombinaciji sa profesionalnim pomagalima koja nam pomažu da dopremo I do najimplementiranijie prljavštine koju klasičnim usisavanjem ne bi uspeli da izvučemo. Druga opcija je osnovno usisavanje gde se izvodi klasično usisavanje enterijera sa težnjom da se izvuče što više nečistoće.

Cenovnik

Izaberite paket usluga

Ponosni smo činjenicom da smo uspeli da kvalitet usluga koje dobijaju automobili poput Ferarija, donesemo kod nas i da pritom cene prilagodimo našim uslovima.